Medicinsk yoga

Medicinsk yoga är yogan för dig som vill ha en mjukare form av yoga med mycket fokus på andning, vila och kroppskännedom. Genom att göra varsamma yogapositioner lär du känna dig själv, din kropp och vad ditt sinne behöver. Du släpper på stress, spänningar och upplever skön stillhet och vila. 

Upplägg

Det centrala i medicinsk yoga är att landa i sig själv och lyssna till vad som händer i kroppen och sinnet. Den medvetna andningen finns med genom hela yogapasset. Under yogapasset i medicinsk yoga gör vi lugna inkännande rörelser på yogamattan eller sittandes på stol. Vi använder oss av olika andningstekniker,  avspänningstekniker och gör mjuka yogarörelser som passar alla.

Forskning har visat att medicinsk yoga kan ge förbättrad sömn, förbättrat minne, ökad koncentration, minskad trötthet/utmattning mm. Det kan också hjälpa mot fysiska besvär som ryggont, högt blodtryck, hjärtproblem, migrän mm. Vårdcentraler och sjukhus runtom i Sverige erbjuder medicinsk yoga åt sina patienter och det forskas en hel del i Sverige kring medicinsk yoga och dess goda effekter.