Aquarian Sadhana

Aquarian Sadhana praktiseras av kundaliniyogisar över hela världen. Det var Yogi Bhajan som förde Kundaliniyogan till väst som gav oss Aquarian Sadhana. Han menade att vi behöver verktyg för att stärka oss själva inifrån och ut för att klara av alla förändringar och påfrestningar och det konstanta inflödet av information i samhället. Med Aquarian Sadhana stärker vi hela vårt chakrasystem, vi bygger upp vår mentala, fysiska och psykiska hälsa för större motståndskraft att verka i vårt vardagliga liv.

I dessa tider behöver vi yogan och varandra mer än någonsin. Att utöva sadhana i grupp utvecklar en gruppmedvetenhet och det sägs att effekten av meditation fördubblas när vi mediterar tillsammans. Att i stillhet innan resten av världen har vaknat tidigt på morgonen när solen står i 60 graders vinkel mot jorden gå upp i amrit vela ger dig kraft och gör dig redo att möta dagen.

Sadhana betyder daglig andlig disciplin – något du gör för din personliga andliga utveckling och kan utövas tillsammans eller i grupp. Det sägs att den som utövar Sadhana bygger upp en så stark personlighet att hon eller han kan övervinna vad som helst.

Under Aquarian Sadhana läser vi Japji, själens sång, gör ett kort yogapass, vilar en stund och avslutar med en 62 minuters mantrameditation till musik. Text till Japji och mantran finns att låna eller ladda ner appen ”Japji for the Aquarian Age”.

Försök att inte prata före och under sadhana. Detta för att behålla fokus i dig själv och förstärka din upplevelse. Läraren kommer att ge kortfattade instruktioner och själv delta i övningarna.
Du lyssnar i vanlig ordning på din kropp. Under den långa meditationen ändrar du ställning eller lägger dig ner om du behöver.

Förberedelser att tänka på inför Aquarian Sadhana. Kom på fastande mage, vatten och te går bra. Ha mjuka gärna ljusa kläder att yoga i. Täck gärna huvudet med en skarf eller vitt tyg för att hålla ihop kronchakrats energi och ditt fokus. Yogamattor, kuddar och filtar finns i yogastudion.

Varmt välkommen till en härlig upplevelse och stund för ditt eget omhändertagande!


OBS! Datum för Aquarian Sadhana är 5 sep, 17 okt samt 14 nov


Kursen börjar söndag den 5 september, 2021

Har du frågor?

Om du har några frågor om denna kurs eller allmänna frågor om t.ex. Kundaliniyoga eller hur passen går till så kan du göra det här innan du anmäler dig till en kurs.

Anmäl dig till kursen Aquarian Sadhana